Hvad vil ‘agile nøglepraksisser’ sige?

I Agil Agenda har vi i de sidste 10 år gravet os ned i agile systemer – særligt Kanban, Scrum og SAFe. Især Annette Vendelbo har gravet sig helt dybt ned. Så dybt, at hun nu er bredt anerkendt som en af Danmarks dygtigste agile eksperter, foredragsholdere, undervisere og coaches. Hun er også internationalt anerkendt, og samarbejder med bl.a. Kanban University, Project Management Institute, Agile Eastern Europe, Kanbanize m.fl.

Selvom mange siger, at det agile er nemt at gå til, så tillader vi os at være uenige. Det gør vi, fordi vi har lang praktisk erfaring fra agile transformationer og implementeringer af Kanban, Scrum og SAFe på rigtige projekter hos rigtige kunder. Både store og små. ‘Agile’ virker måske nemt nok, hvis man nøjes med at kradse i overfladen, men det er hverken nemt eller intuitivt at udmønte effektivt i praksis. Det kræver en målrettet indsats. Det ved vi, for vi har prøvet det så mange gange.

Vi er ekstremt velfunderet på den agile front – det er derfor, at vi underviser og certificerer så mange, som vi gør. MEN vi får også jord under neglene, og er til daglig med til at omsætte teorien til praksis hos vores kunder.

Den agile teori tegner ofte et lidt for lyserødt billede i forhold til, hvad der kan lade sig gøre i praksis, men lad mig sige det lige ud: ”Virkeligheden vinder altid”. Vi er derfor pragmatiske, og holder aldrig (dum)stædigt fast i teorien, hvis vi kan se, at der er noget, der ikke kan virke i vores kunders situation. Derfor er vores motto ”Agil forandring… i virkeligheden”.

Der er dog nogle agile principper og praksisser, der er pinedød nødvendige, hvis I for alvor skal have noget ud af jeres agile investering. Derfor har vi skabt en serie af webinarer, der tager fat i de agile ’must-have’ praksisser én for én, så du ikke behøver at investere i de store, dyre kurser. Du kan nøjes med at plukke det ud, som du har størst problemer med. Vi gør det enkelt for dig at tage din nye viden med dig hjem til dit team, din organisation eller dit projekt. Man kunne næsten kalde dem ’Agile Goodies’.

I denne serie har vi også en ’Master Class for erfarne (agile) projektledere”, hvor vi tilbyder op til 10 projektledere en 4 timers intensiv master class med Annette Vendelbo, samt mulighed for 2 timers individuel sparring med Annette Vendelbo og dermed adgang til 12 års kondenceret agil viden og erfaringer.

Velkommen til denne online mini-kursus serie – vi glæder os til at gøre dig klogere på det, der virkelig flytter noget i agile systemer.