Kom på agile kurser hos os
At arbejde agilt kan sagtens lade sig gøre, selvom man ikke er klar til at slippe sin klassiske projektmetode til fordel for en agil. Agilitet handler nemlig i høj grad om adfærd og vaner, og dem kan man sagtens vælge at flytte i en agil retning, uanset hvilken metode man i øvrigt bruger.
Man vil som regel opnå større effektiviseringer, hvis man tager det agile skridt fuldt ud, men for nogle virksomheder vil det være et for omfattende eller dyrt et skridt at tage. For jer, der ikke er parat til at gå i gang med de helt store agile forandringer, men ønsker større agilitet, vil vores kurser i agil projektledelse og god agil praksis og adfærd flytte jer et godt stykke af vejen. Helt uden I behøver at ændre på jeres organisation eller nuværende ansvarsområder.
Nedenfor finder du information om vores agile kurser. Vi tilbyder både 1/2, 1 og 2-dages kurser og workshops, samt vores online “Agile Goodies”, som er minikurser om centrale emner inden for det agile felt. Der er kurser både for dig, der er ny til det agile og for dig, der allerede er godt i gang.
Vi er også stolte af vores agile 3 måneders forløb , hvor du gennem perioden kommer til at arbejde aktivt med 5 agile praksisser, som anvendes på tværs af agile metoder. Du indarbejder simpelthen disse praksisser i de opgaver eller projekter, du er i gang med og skaber på den måde målbare agile forbedringer.
Vi tilbyder både fysiske og virtuelle forløb. Du vælger selv. Din underviser og agile coach er Annette Vendelbo, som er en af Danmarks mest erfarne agile eksperter.
Uanset hvor I er på den agile skala, så får I viden med hjem om, hvordan I kan optimere og tage jeres agile initiativ videre til næste niveau og sætte turbo på effektivitet og flow.
Alle vores kurser tilbydes også som firmakurser – gerne specialtilpasset. Kontakt os på 5151 9297 og hør nærmere om firmapriser og indhold.
Kort om “Agile”
Det bliver mere og mere udbredt at arbejde agilt, men hvad vil det egentlig sige at være agil? Det er der faktisk mange (ofte stærke) meninger om, men skærer man helt ind til benet drejer det sig om at:
Levere det rigtige produkt i den rigtige kvalitet til den rette tid.
Stadig flere ønsker sig et alternativ til de klassiske metoder, som gennem årene er blevet meget administrativt og procesmæssigt tunge. Mange oplever jævnligt, at de ønskede projektresultater udebliver. Der opstår forsinkelser og budgetter overskrides, og man ser et behov for en anden og mere træfsikker vej.
Som en modvægt til de klassiske metoder opstod der i 1990erne en række forskellige agile strømninger, og i 2001 blev trådene samlet i det agile manifest, som blev skrevet af 17 “agilister”. Ambitionen var at finde en alternativ og enklere tilgang til projekter og fjerne al unødvendig administration og bureaukrati. D.v.s. fjerne spild på bedste Lean vis.
I Danmark er Scrum, SAFe og Kanban mest udbredt på den agile front. Disse har hver deres måde at håndtere projekter og videnarbejde på, og der er fordele og ulemper ved dem alle. Derfor skal man sikre sig, at den vej man vælger passer i ens kontekst. At gå fra en klassisk metode til en agil er hverken enkelt eller intuitivt og kræver grundige overvejelser, og der findes ingen “gylden metode”, der bare virker overalt. (Det har Annette blogget om lige her).
Annette er forfatter til bogen “Agile transformationer i praksis“, som er baseret på hendes lange, dybe erfaring på feltet. Hun ved, at agile transformationer bør planlægges, og hun ved, hvordan. Den viden deler vi gerne, og vi gør det på vores kursus i hvordan man planlægger og gennemfører sine agile initiativer. (Du kan læse mere her eller længere nede på siden).